Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a

OMZIEN uitvaartbegeleiding ziet om naar overledene en nabestaanden

“Onze zorg en tempo stemmen we af op de mensen”

Lonneke de Vrij en Janita Bom uit Fijnaart hebben jarenlang ervaring in het verlenen van zorg bij een geboorte. Voor hen is het een logische stap naar de zorg bij een uitvaart. “Zowel bij een geboorte als bij een uitvaart ondersteun je mensen in een kwetsbare periode”, licht Lonneke toe. “Door onze ervaring bieden we niet alleen praktische ondersteuning, maar brengen we ook onze zorgzaamheid mee.”

Lonneke heeft twaalf jaar als verloskundige gewerkt in Oudenbosch en omgeving. “Zeven jaar geleden ben ik gestopt en heb ik de opleiding uitvaartbegeleiding gevolgd. Voor mij ligt dat in het verlengde van verloskunde. Het geeft wel meer verdieping”, aldus Lonneke. Het duurde jaren voordat zij de uitvaartbegeleiding in de praktijk bracht. “We kregen drie kinderen, waarvoor ik eerst thuis rust wilde creëren. Daarom ben ik les gaan geven aan kraamverzorgenden. Toen de kinderen groter werden, wilde ik me weer beroepsmatig gaan inzetten voor andere mensen. Daarom heb ik een aanvullende uitvaartopleiding in Zwolle gevolgd en heb ik stage gelopen in Breda. Nu ben ik klaar om aan de slag te gaan.” In het begeleiden van uitvaarten krijgt Lonneke steun van Janita Bom-Crezee. “Zij heeft zeventien jaar ervaring als kraamverzorgster. Zo kennen we elkaar. We vormen samen een heel goed team.”

OMZIEN
De naam OMZIEN uitvaartbegeleiding is om twee redenen gekozen. “Aan de ene kant zien we om naar het leven van de overledene. Iedereen is bijzonder. Door samen met de familie terug te kijken hoe iemand in het leven stond, kunnen we het afscheid een passende vorm geven. Je doet recht aan de overledene. Daarnaast zien we om naar de nabestaanden. We bieden daarbij niet alleen een luisterend oor, maar denken ook met de nabestaanden mee, dragen suggesties aan, houden overzicht en de regie.. We zorgen ervoor dat iedereen onze aandacht krijgt, ook degene die niet zo op de voorgrond treedt. Door goed te luisteren en alle signalen op te vangen kunnen we goed inschatten aan welke ondersteuning er behoefte is. Veel mensen vinden het fijn om de laatste dagen nog dicht bij de overledene te kunnen zijn, zo vaak als ze willen, in hun eigen vertrouwde omgeving, omringd eigen spulletjes of muziek. We kunnen dit voor de nabestaanden realiseren en hun ontzorgen in die vertrouwde omgeving. Natuurlijk is opbaring in een rouwcentrum naar keuze, ook mogelijk. We ondersteunen in alle rust en nemen de tijd. We passen onze zorg en tempo aan de mensen aan. Je hebt tegenwoordig ook de tijd voor een goed afscheid. Niet alles hoeft op de eerste dag geregeld te worden.

OMZIEN uitvaartbegeleiding | Wilhelminastraat 64a – 4793 EP – Fijnaart | 06-23427930 | www.omzienuitvaart.nl | lonneke@omzienuitvaart.nl