Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a

24-uurs kamer

Rouwhuiskamer

Afscheid nemen mogelijk in een huiselijke sfeer

Wij beschikken over een eigen rouwhuiskamer. In deze huiselijke omgeving kan de overledene tussen overlijden en uitvaart verblijven wanneer om welke redenen dan ook een thuisopbaring niet mogelijk of wenselijk is.

De rouwhuiskamer is een ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen, het is er licht en huiselijk. Hier kunt u in alle rust de dagen tussen overlijden en uitvaart doorbrengen bij uw geliefde. Zo vaak en wanneer u wilt.

Uitvangspunt van de rouwhuiskamer is de persoonlijke sfeer van thuis zoveel mogelijk te evenaren. Thuis is het ook gewoon om bij de overledene te zitten, een kopje koffie te drinken en bijvoorbeeld naar muziek te luisten. Onze rouwhuiskamer kan door de familie naar eigen behoeften verder worden aangekleed met persoonlijke dingen, zoals foto’s, een schilderij van thuis of iets wat iemand erg typeert, een opengeslagen boek, haar kappersschaar, zijn loopschoenen, etc.

De rouwhuiskamer bevindt zich in het voorste gedeelte van de Ontmoetingskerk aan de Wilhelminastraat en heeft een eigen ingang: de voormalige hoofdingang aan de straatzijde. De familie ontvangt een eigen sleutel, zodat ze zonder afspraak op een door hen gewenst tijdstip hun dierbare kunnen bezoeken, zo vaak en zo lang ze willen. Zo kunt u alle tijd nemen om op uw eigen wijze afscheid te nemen en nog samen te zijn. In alle rust.

Ook kunnen er grotere condoleancebezoeken plaatsvinden waarbij gebruik kan worden gemaakt van een van de andere ruimten in de kerk, achter de rouwhuiskamer.

De rouwhuiskamer bestaat uit 2 aparte kamers. Indien er maar 1 overledene verblijft mag de familie de andere kamer ook gebruiken, bijvoorbeeld om bezoek te ontvangen die niet direct bij de overledene wenst te zitten. Er is tevens een toilet aanwezig en een kitchenette waar de nabestaanden koffie en thee kunnen zetten.

De rouwhuiskamer is er voor iedereen die op deze manier afscheid wenst te nemen. Dus ook wanneer u een andere uitvaartondernemer of uitvaartverzekering inschakelt om de uitvaart te regelen, kunt u gebruik maken van de rouwhuiskamer van Omzien uitvaartbegeleiding.