Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a
Even voorstellen: Lonneke & Janita

Even voorstellen: Lonneke & Janita

Het voelt wat vreemd om iets over onszelf te vertellen….we zijn immers zo gewend dat het om jullie gaat. En willen dat ook, want we zijn benieuwd naar jullie; de verhalen, jullie herinneringen, naar hoe jullie tegen afscheid aankijken en hoe jullie afscheid van jullie dierbare willen nemen.
Maar we begrijpen ook dat jullie iets van ons willen weten voordat jullie ons vragen om met jullie mee te lopen in een periode van verdriet, kwetsbaarheid en gemis. Dus vertellen we jullie graag meer:

We kennen elkaar uit onze vorige werkkring: Lonneke heeft gewerkt als verloskundige en Janita als kraamverzorgende. Toen werkten we al prettig samen. En ook toen mochten we met mensen een tijdje oplopen in een zeer belangrijke ( en vaak ook kwetsbare en emotionele) periode in hun leven. Want dat geldt zowel voor de periode rondom geboorte als rondom overlijden. Voor ons was het dus een logische stap om over te gaan van het kraambed naar begeleiding van nabestaanden. Weliswaar in een andere periode in het leven van mensen, maar ook weer een periode met kwetsbaarheid. We doen dit inmiddels al zo’n zeven jaar binnen Omzien uitvaartbegeleiding.

Natuurlijk zijn we op heel veel punten heel verschillend, ieder mens is immers uniek. Dat maakt het leven ook zo boeiend. Maar we delen ook veel dezelfde competenties en de visie op het leven. Zo zijn we beiden heel zorgzaam en oprecht heel erg geïnteresseerd in anderen. We vinden het heel boeiend om families te mogen leren kennen, ons te verdiepen in die mensen, ons te laten verrassen door die mensen. We zijn rustig, meelevend, betrokken en sociaal.

We willen ook net dat stapje extra doen. Zo bakt Janita vaak zelf verse koekjes voor een familie in de rouwhuiskamer en rijdt Lonneke nog eens een keertje extra langs een familie ’s avonds om nog even te checken of alles goed verloopt.

We voelen ons allebei jong van geest, eigentijds, met een vrolijke, positieve inslag, genietend van de lieve mensen om ons heen en al het moois wat het leven te bieden heeft.

Door onze eigen verlieservaringen kennen we ook zelf verdriet en gemis. In het verdriet hebben we ervaren wat het is om te voelen wat steun en troost voor iemand betekenen kan, echt omzien naar elkaar. Dat willen we ook graag voor anderen betekenen.

Je zou het niet zeggen (na bovengenoemde opsomming 😊), maar we zijn van nature bescheiden mensen: het draait niet om ons, maar jullie: om jullie wensen, behoeften, jullie verdriet en gemis. We zullen dan ook zoveel mogelijk op de achtergrond blijven, niet sturend zijn en alleen de regie pakken als het nodig is. Wij denken dat onze betrokken en rustige manier van ondersteuning bij kan dragen aan de sfeer in de dagen tussen het overlijden en het afscheid, zodat jullie liefdevol en met respect kunnen stilstaan bij het leven van de overledene.

We hebben allebei jaren geleden de opleiding tot uitvaartbegeleider in Zwolle gevolgd en inmiddels in die zeven jaar onze rugzakjes gevuld met ervaring. We denken dan ook dat we professioneel, heel persoonlijk, betrokken en in alle rust en aandacht kunnen omzien naar jullie.