Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a

Wat kost een mooie en persoonlijke uitvaart?

Wat een uitvaart kost ligt helemaal aan welke wensen u voor ogen heeft.

De kosten van een uitvaart kunnen zeer verschillen. Deze zijn afhankelijk van de wensen van de overledene, de keuzes die u maakt en de omstandigheden. Zo is een begrafenis door de grafrechten duurder dan een crematie. En is een intiem samenzijn veelal goedkoper dan een groot aantal aanwezigen op een bijzondere locatie. De meeste uitvaarten zijn tussen de 5.000 en 9.000 euro.

Natuurlijk zullen we u steeds informeren over de kosten bij het maken van de keuzes en kijken we dan graag samen met u naar de mogelijkheden en uw budget. Wanneer de meeste keuzes gemaakt zijn, zullen we snel een kostenindicatie voor u maken, zodat alle kosten voor u duidelijk op een rijtje staan. Uitvaartbegeleiding Omzien werkt zeer transparant: u betaalt ons een vast tarief voor onze zorgverlening en de kosten van de keuzes die u daarnaast maakt (zoals wel of geen rouwkaarten, welke vorm van rouwvervoer, locatie van de uitvaartdienst, welke bloemen, crematie of begrafenis, etc) worden een op een aan u doorberekend, zonder commissie. U krijgt inzicht in de facturen van de toeleveranciers, zodat het altijd te controleren is.

Omdat wij onafhankelijk zijn van leveranciers van producten en diensten, kunnen wij optimaal adviseren. Wij informeren u over de kosten van bepaalde keuzes en bieden waar nodig een alternatief. Er zijn goedkope en dure kisten en u kunt ook zelf een kist maken. U kunt een afscheidsceremonie houden in de aula van het crematorium, maar we kunnen ook kijken of uw eigen tuin geschikt is, of dat de school of sportvereniging mogelijkheden biedt. U kunt kiezen voor een rouwauto in een bepaalde kleur, maar we kunnen ook kijken of iemand in uw directe omgeving kan zorgen voor het vervoer in een grote auto of busje. U kunt kiezen voor een groot rouwbloemstuk, maar ook voor een paar mooie takken en bloemen uit uw eigen tuin. Kortom we denken graag mee over de mogelijkheden, en informeren u altijd over de kosten die de keuzes met zich mee brengen.

Mocht u al voor een overlijden graag weten wat de kosten voor een uitvaart zijn, dan is dat natuurlijk mogelijk. We nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen om uw wensen en de daarbij behorende kosten te bespreken.

U bent vrij in de keuze van de uitvaartonderneming. Ook indien u een uitvaartverzekering heeft. Veel nabestaanden denken dat zij verplicht zijn om in zee te gaan met een uitvaartverzorger die aangesloten is bij hun eigen uitvaartverzekering. Dit is een misverstand. U bent altijd vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer, ongeacht waar u verzekerd bent. Wij nemen contact op met de verzekeraar, melden het overlijden en informeren wat er uitgekeerd wordt.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: een kapitaalverzekering (geldbedrag) of een naturaverzekering (diensten).

Als u een kapitaalverzekering heeft, keert de verzekering een geldbedrag uit aan de nabestaanden. Zij mogen dat bedrag op hun eigen wijze aan de uitvaart besteden; dus zelf keuzes maken wat ze belangrijk vinden rondom het afscheid. Zo ook dus de keuze voor een bepaalde uitvaartonderneming.

Bij een natura uitvaartverzekering (zoals DELA en Yarden) hebben de nabestaanden geen recht op geld, maar op een bepaald aantal onderdelen van een uitvaart. Denk hierbij aan de uitvaartverzorger, de kist en de rouwauto. In de polis staat precies waar u allemaal recht op heeft. U kunt ook bij deze verzekering ervoor kiezen om de uitvaart door een ander te laten uitvoeren. De naturaverzekering wordt dan als het ware ‘afgekocht’: de verzekering wordt omgezet in een geldbedrag. Een bedrag wordt uitgekeerd, waarmee u een gedeelte van de uitvaartkosten kunt betalen. Wij krijgen regelmatig van mensen met een natura uitvaartverzekering de vraag of wij ook hun uitvaart mogen verzorgen. Ja, dat mag zeker. Jullie zijn vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen, ongeacht waar en hoe verzekerd. Een reden die wij vaak horen om voor ons te kiezen in plaats voor de verzekeraar, is dat wij veel begeleiding en zorg bieden; iedere dag komen we bij jullie langs, in alle rust en met veel aandacht. En de gehele begeleiding wordt door één persoon gedaan, dus niet meerdere gezichten in deze belangrijke afscheidsweek.

Dat u altijd duurder uit zou zijn als u niet door de verzekeraar zelf de uitvaart laat regelen, klopt zeker niet altijd. Al bent u in natura verzekerd, in de meeste gevallen moet u namelijk alsnog bijbetalen. Dat heeft te maken met de dekking van de polis en de wensen en keuzes die gemaakt worden door de betrokkenen. Vaak is de polis al lang geleden afgesloten en zijn de uitvaartwensen gaandeweg veranderd. De verzekeraar biedt veelal standaard mogelijkheden. Als jullie hiervan af willen wijken, bijvoorbeeld met een niet standaard kist of rouwkaart, een andere afscheidslocatie, meer dan één afscheidsbezoek, of een glas wijn met een borrelhapje in plaats van  ‘koffie met een plakje cake’, dan moet er vaak alsnog worden bijbetaald.

Mocht u hier meer over willen weten, dan nodigen we u uit om contact met ons op te nemen. Wij kunnen voor u contact opnemen met de verzekeraar en informeren wat er uitgekeerd wordt als wij de uitvaart verzorgen.