Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a
DELA regelt de uitvaart, kan ik dan wel of niet gebruik maken van de rouwhuiskamer van Omzien?

DELA regelt de uitvaart, kan ik dan wel of niet gebruik maken van de rouwhuiskamer van Omzien?

Als iemand bij DELA verzekerd is met een natura uitvaartverzekering (een dienstenverzekering) hebben de nabestaanden geen recht op geld, maar op een bepaald aantal onderdelen van een uitvaart. Denk hierbij aan de uitvaartverzorger, de kist, de rouwauto, thuisopbaring of opbaring in een rouwcentrum.

De uitvaartbegeleider van DELA komt dan bij de nabestaanden om alles rondom het afscheid te regelen. Maar ook dan is het mogelijk om voor bepaalde keuzes te kiezen voor Omzien uitvaartbegeleiding.

Zo kan je ervoor kiezen om je geliefde de dagen tussen het overlijden en het afscheid te laten verblijven in onze rouwhuiskamer. De rouwhuiskamer van Omzien is een ‘24-uurs kamer’ wat betekent dat jullie zelf een sleutel krijgen en ieder moment van de dag naar de overledene kunnen om afscheid te nemen. Om er even op je gemakje naar toe te gaan, maakt niet uit hoe vaak en hoe lang je wilt. Ook mag je de kamer inrichten zoals jullie zelf willen, dus neem gerust eigen foto’s, planten, knuffels etc. mee, zodat het echt ‘jullie’ kamer wordt. De kamers zijn warm en huiselijk ingericht, wat daar hopelijk ook aan bijdraagt.

DELA regelt en betaalt dan alles rondom het hele afscheid (ook de huur van de rouwhuiskamer) en jullie kunnen fijn naar jullie overledene in het dorp in plaats van het rouwcentrum van DELA in Roosendaal, wat bij DELA in eerste instantie gebruikelijk is. Niet altijd komt DELA zelf met deze optie, voel je vrij om het aan DELA te vragen, want dat is zeker mogelijk zonder extra kosten. Op die manier hebben jullie toch de mogelijkheid om in Fijnaart 24 uur per dag even naar de overledene te kunnen gaan.

Daarnaast is het mogelijk om ervoor te kiezen dat DELA wel alles regelt rondom de uitvaart, maar dat jullie ervoor kiezen om Lonneke of Janita in de afscheidsdienst voor te laten gaan als ‘Woord-dienst-begeleider’. Dat betekent dat Lonneke of Janita ( vaak een vertrouwd gezicht uit het dorp) in de afscheidsdienst herinneringen van de overledene ophaalt en alles mooie woorden geeft, in plaats van dat iemand van DELA dat doet. In de dagen voorafgaand aan het afscheid komt ze dan bij jullie langs om de dienst samen voor te bereiden. Ook dit is mogelijk binnen het pakket van vergoedingen van DELA. Vraag er gerust naar in het ‘regelgesprek’ met de uitvaartbegeleider van DELA.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de gehele begeleiding, organisatie en ondersteuning rondom het afscheid door ons te laten verzorgen. Dat is ook zeker mogelijk. Jullie zijn vrij om zelf een uitvaartonderneming te kiezen, ongeacht waar en hoe je verzekerd bent. Hier kun je meer over lezen in de blogpost: Ik ben verzekerd bij DELA, kan ik dan ook door Omzien begeleid worden?