Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a
Veelgestelde vragen: Veel regelen? Drukke dagen?

Veelgestelde vragen: Veel regelen? Drukke dagen?

Er is geen mens gelijk. Ieder mens is bijzonder, in karakter, in levenservaring, in ambities, in emoties, in denken, in doen, in wensen, in dromen en in herinneringen. Daarom kan geen afscheid gelijk kan zijn.

In de dagen na het overlijden krijgt u de tijd en ruimte om keuzes te maken die goed voelen en die passen bij de overledene en bij u. We volgen daarin uw tempo, we hoeven geen haast te maken.

Doordat er zoveel mogelijk is rondom een uitvaart, zijn er ook veel keuzes te maken. Dat kost tijd, dat is vermoeiend als je aan het rouwen bent. Sommige keuzes vereisen een snelle beslissing en andere keuzes kunnen verspreid worden over de tussenliggende dagen (veelal 5-7dagen tussen overlijden en uitvaart), zoals het uitzoeken van een kist, rouwbloemen, passend rouwvervoer, muziek etc. Door het spreiden kunnen keuzes weloverwogen genomen worden en blijft er voor de nabestaanden tijd en rust over om ook tijdens deze ‘drukke’ dagen liefdevol stil te staan bij de overledene.

Natuurlijk regelen en organiseren wij alle taken die verbandhouden met uw keuzes en houden wij deze dagen het overzicht en regie. Daarnaast bieden we een luisterend oor, denken met u mee en dragen suggesties aan. Kortom we ontzorgen u in deze periode.

Zo veel keuzes, kan ik van tevoren al iets doen?
Het is mogelijk ons Wensenformulier te downloaden via onze website, wat u kunt gebruiken bij het nadenken en eventueel bespreekbaar maken van uw wensen rondom uw afscheid. Het kan nabestaanden enorm helpen als ze kunnen terugvallen op duidelijke wensen van de overledene. Ook het vooraf vastleggen van een lijst met namen en adressen van mensen die een rouwkaart dienen te ontvangen en het nadenken en eventueel opzoeken van foto’s en muziek scheelt in de dagen na het overlijden veel tijd.

Op onze websit vindt u onder ‘voorgesprek’ meer informatie en het Wensenformulier.