Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a
Afscheid nemen en zaken regelen in alle rust: wij passen ons tempo aan jullie aan.

Afscheid nemen en zaken regelen in alle rust: wij passen ons tempo aan jullie aan.

In de dagen voorafgaand aan een overlijden is er vaak al veel gebeurd; familieleden hebben misschien al enkele dagen gewaakt aan het bed of zijn heen en weer geslingerd tussen hoop en grote zorgen over de gezondheid van hun geliefde.
Naast alle emoties, speelt dan ook vermoeidheid een rol. Dan kun je niet altijd direct keuzes maken. En dat is vaak wel wat er verwacht wordt: direct in de regelstand om keuzes te maken voor het afscheid.

In onze visie kan dat eigenlijk niet, wij denken dat het beter is om de keuzes wat te verspreiden en indien mogelijk wat uit te stellen.

Op een rustige manier krijgen jullie alle tijd en ruimte om keuzes te maken die goed voelen en passend zijn bij de overledene en bij jullie. We volgen daarbij jullie tempo, we hoeven geen haast te maken. Tegenwoordig zitten er veelal 6 tot 8 dagen tussen het moment van overlijden en de uitvaart, dus er is tijd om alles goed te overdenken.

Het kan ook zijn dat niet alle nabestaanden in de gelegenheid zijn om meerdere dagen of momenten aanwezig te kunnen zijn. Of dat het juist wel fijn is om alles te spreiden over meerdere dagen. Als we bijvoorbeeld zien dat mensen vermoeid raken, zich niet meer goed kunnen concentreren, gaan we de andere dag weer verder.
Wij hebben en nemen dan ook alle tijd voor jullie, natuurlijk is alles in goed overleg.

Het is niet altijd nodig om de eerste dag de rouwkaart op te maken en te versturen, dit kan vaak ook een dag later.
Op die manier bouw je wat meer rust in en kan je er met elkaar voor zorgen dat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden. Dan kan je er nog even een nachtje over geslapen, nog op zoek gaan of je dat gedichtje wat je moeder zo mooi vond toch echt niet ergens kunt vinden en heb je nog even tijd om die hele mooie foto op te zoeken.
Zo wordt het uiteindelijke resultaat een rouwkaart waar iedereen heel tevreden over is.

Sommige keuzes moeten wel snel genomen worden in verband met de planning (zoals vastleggen crematorium), maar de meeste keuzes hoeven niet in de eerste 1 of 2 dagen gemaakt te worden.
Als een overledene op een bed opgebaard ligt, hoeft de kist niet de eerste dag uitgezocht te worden. Dat kan best op dag 3 of 4.
Net als de keuzes over de inhoud van het afscheidsmoment. Het duurt vaak een paar dagen voordat je zeker weet of je zelf iets wilt zeggen of doen….die tijd om daar over na te denken of naar toe te groeien is er. Dus die nemen we dan ook.

Door onze manier van ondersteuning dragen we die dagen tussen het overlijden en het afscheid ons steentje bij aan het zoveel mogelijk in jullie eigen kracht te komen en blijven staan om de juiste keuzes te kunnen maken.