Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a
Veel gestelde vragen: kosten van een uitvaart

Veel gestelde vragen: kosten van een uitvaart

Wat kost een uitvaart?
Gemiddeld liggen de kosten voor een uitvaart tussen de € 6000,- en € 9000,-. De kosten van een uitvaart kunnen echter uiteenlopen. Deze zijn namelijk afhankelijk van de wensen van de overledene en de keuzes die u maakt. Zo is een begrafenis door de grafrechten, onderhoud begraafplaats en grafsteen duurder dan een crematie. En is een intiem samenzijn met weinig aanwezigen veelal goedkoper dan een groot aantal aanwezigen op een bijzondere locatie.

Hoe en wanneer worden de kosten duidelijk?
In de dagen na het overlijden zullen we u steeds, direct bij het maken van de keuzes, informeren over de daar bijbehorende kosten. Graag kijken we samen met u naar de mogelijkheden en uw budget. Wanneer de meeste keuzes gemaakt zijn, maken we die dag voor u een kostenoverzicht, zodat alle kosten voor u duidelijk op een rijtje staan.

Kan ik al informatie over de kosten krijgen voordat er sprake is van ziekte of overlijden?
Vanzelfsprekend gaan we graag vrijblijvend met u in gesprek over uw persoonlijke wensen rondom de uitvaart van uzelf of een dierbare. Ook kunt u een indicatie van de kosten ontvangen. Wij leggen u uit hoe we werken en wat we doen. Dit gesprek is vrijblijvend, kosteloos en blijft onder ons.

Hoe werkt een uitvaartverzekering?
Voor een uitvaartverzekering betaalt men gedurende langere tijd een premie. U kunt kiezen voor een kapitaal- of naturaverzekering. Na het overlijden ontvangen de nabestaanden bij een kapitaalverzekering een bedrag en kunnen zij dit naar eigen inzicht besteden aan de kosten van de uitvaart. Bij een natura verzekering wordt er een dienstenpakket (een in de basis verzorgde uitvaart) beschikbaar gesteld na overlijden.

U bent vrij in de keuze van de uitvaartonderneming. Ook indien u een uitvaartverzekering heeft is het niet verplicht de uitvaart te laten uitvoeren door de verzekeraar, zoals DELA of Monuta. Als wij de uitvaart verzorgen nemen wij contact op met de verzekeraar, melden het overlijden en informeren wat er uitgekeerd wordt. In het geval van een naturaverzekering kan het dienstenpakket dan omgezet worden in een geldbedrag.