Eigentijdse en zorgzame uitvaartbegeleiding
4793 EP – Fijnaart
Wilhelminastraat 64 a
OMZIEN UITVAARTBEGELEIDING start dienstverlening in Willemstad

OMZIEN UITVAARTBEGELEIDING start dienstverlening in Willemstad

Lonneke de Vrij en Janita Bom uit Fijnaart hebben jarenlang ervaring in het verlenen van zorg bij een geboorte. Als verloskundige en kraamverzorgende werkten ze vaak samen. Voor hen was het een logische stap naar de zorg bij een uitvaart. “Zowel bij een geboorte als bij een uitvaart ondersteun je mensen in een kwetsbare periode”, licht Lonneke toe. “Door onze ervaring bieden we niet alleen praktische ondersteuning, maar brengen we ook onze zorgzaamheid mee.” In het voorjaar van 2016 is Lonneke in Fijnaart gestart met haar uitvaartonderneming Omzien, met assistentie van Janita. Een kleinschalige uitvaartonderneming voor de begeleiding vanaf de laatste verzorging van de overledene tot en met het laatste afscheid. Inmiddels is het ook mogelijk om in Willemstad van hun diensten gebruik te maken.

De naam OMZIEN uitvaartbegeleiding is om twee redenen gekozen. “Aan de ene kant zien we om naar het leven van de overledene. Iedereen is bijzonder. Door samen met de familie terug te kijken hoe iemand in het leven stond, kunnen we het afscheid een passende vorm geven. Je doet recht aan de overledene. Daarnaast zien we om naar de nabestaanden. We bieden daarbij niet alleen een luisterend oor, maar denken ook met de nabestaanden mee, dragen suggesties aan, houden overzicht en de regie”.

Veel mensen vinden het fijn om de laatste dagen nog dicht bij de overledene te kunnen zijn, zo vaak als ze willen, in hun eigen vertrouwde omgeving, omringd door eigen spulletjes of muziek. Lonneke en Janita kunnen dit voor de nabestaanden realiseren en hun ontzorgen in die vertrouwde omgeving. Natuurlijk is opbaring in een rouwcentrum, zoals de rouwkamer in het kerkelijk centrum de Gaard, ook via Omzien uitvaarbegeleiding mogelijk.

“We ondersteunen in alle rust en nemen de tijd. Dat kan doordat we een kleinschalige en particuliere onderneming zijn, we zijn dus niet gelimiteerd aan vaststaande uren per familie. We passen onze zorg en tempo aan de mensen aan. Je hebt tegenwoordig ook de tijd voor een goed afscheid. Niet alles hoeft op de eerste dag geregeld te worden”, vertelt Lonneke.

U mag van Lonneke en Janita zorgzame en praktische ondersteuning verwachten, die houvast en troost biedt. In alle rust, met oprechte aandacht voor de nabestaanden, ook in Willemstad. Op de website www.omzienuitvaart.nl vindt u meer informatie over de werkwijze van de dames.